Інформаційне та програмне забезпечення інтернет-магазину комп'ютерної техники "ВАДИКОМ"
17

Оплата послуги або товару відбувається за допомогою посилки секретного повідомлення (SMS), що включає ланцюжок інформації типу номер рахунку власника телефона/сумма до оплати або кодовий номер товару або послуги/ номер рахунку продавця.

У випадку якщо розмір здійснюваного платежу перевищує залишок засобів на поточній карті, необхідно активувати нову карту. При цьому невикористані залишки грошових коштів з попередніх карт додаються до номіналу активованої карти[6,9].

Важливо відзначити, що для того, щоб ви могли використовувати цю функцію ваш телефон повинен бути оснащений функцією WAP або деяким власним мікробраузером. Мобільна комерція робить користувача ще більш незалежним, не прив'язаним до стаціонарних пристроїв, надаючи всі вище перелічені можливості за наявності одного тільки мобільного телефону або кишенькового комп'ютера. Це дуже важливо для ділової людини: часто багато що залежить від миттєво ухваленого рішення, і цьому не повинні перешкоджати такі чинники, як неможливість швидкого оформлення операції або відсутність доступу до інформаційних каналів.

Оплата по картах передоплати (скретч-картам). Скретч-карти є картами передоплати оскільки, купуючи їх, ви робите передоплату сервісу або товару, який збираєтеся замовити. Свою назву вони отримали від англійського слова «scratch». Саме наявність особливого захисного шару того, що приховує буквено-цифровий набір, є відмітною особливістю карт передоплати. Дуже важливо відзначити, що кожна карта передоплати має свій унікальний серійний номер, який використовуватиметься при оплаті послуг.