Інформаційне та програмне забезпечення інтернет-магазину комп'ютерної техники "ВАДИКОМ"
7
  • працюють по договорах з постачальниками (відсутність значних власних запасів).

1.       Класифікація по товарному асортименту - книги, аудіо, відеокасети, CD, DVD, комп'ютерна, побутова техніка, мобільні телефони.Серед методів роздрібного продажу товарів в мережі можна виділити:

  • Інтернет-магазини (автоматичні магазини);
  • Web-вітрини;
  • торгові автомати.

Інтернет-вітрина – швидше це рекламний сервер. На вітрині викладають інформацію про товари, яку постійно оновлюють. Витрати на її створення та адміністрування можуть бути досить низькими, а практична користь такої вітрини очевидна. Але це ще не торгівля. Потенційний покупець, відвідавши вітрину, повинен подзвонити на фірму, сплатити товар, домовитися про доставку. Тому Інтернет-вітрина виправдана в тих випадках, коли покупця треба познайомити з складною продукцією, на вивчення якої в торговому залі у нього піде дуже багато часу.

Інтернет-вітрина може бути розміщена де завгодно – на власному сервері, на сервері провайдера, на сервері, що надає безкоштовні сторінки. Для роботи з вітриною досить мати підключення через телефонну лінію і мінімум навиків роботи з HTML.

Торговий автомат може не тільки виконувати функції вітрини, але і приймати замовлення і передавати їх менеджерові, тобто оформляти замовлення і виписувати рахунки на оплату без присутності покупця. Торговий автомат реально торгує і по співвідношенню витрат до результату найбільш переважний для тестових проектів з невеликим потоком покупців. Торговий автомат, так само як і Інтернет-вітрину, можна розмістити і на своєму сервері, і на сервері провайдера. Проте його створення і адміністрування вимагає навиків і певної кваліфікації.