Проектування та виготовлення інтер’єрних виробів (кухонної табуретки)
3

ВСТУП

Обробка металу є одним з найбільших видів трудової діяльності людини і однією з перших галузей ремісничого виробництва. Все створене людиною мало практичне призначення і, разом з тим, виражало духовних сенс, настрій майстра, його почуття та думку.

Гуртожиток, в якому ми живемо, працюємо і відпочиваємо, повинен бути зручним, затишним і, звичайно красим. Щоб досягти цього, зовсім немає необхідності витрачати великі кошти. Для цього необхідно багато чого зробити своїми руками.

Адміністрація коледжу запропонувала перелік виробів необхідних для забезпечення життєдіяльності і умов проживання студентів.

Головне в цьому проекті  те, що вибір можна зробити самостійно. При виборі даного проекту були враховані наступні моменти. У процесі виготовлення цієї табуретки використовуються набуті знання, уміння і навички в області математики, фізики, хімії і технології. Виготовлення табурета сприяє закріпленню раніше вивченого матеріалу таких тем, як «Розмітка», «Свердління», «Ремонт меблів в побуті». Оснащення навчальних майстерень дозволяє виконати цей проект, дана робота не є небезпечною. У процесі виконання можна ознайомитися з технологією оформлення інтер’єру, придбати навички з ремонту меблів. Виготовивши такий табурет, можна внести особистий внесок в оформлення квартири, зробивши приємний подарунок своїм батькам [21,с.42].

Все створене людиною з металу завжди мало і має практичне призначення і разом з тим виражало духовний сенс, тому що воно являється найхарактернішою рисою майстра, його почуттів і думок [4,c.22].

Розглянувши різні варіанти робіт, які запропонували нам адміністрація коледжу, я вибрав для себе таку тему: «Проектування та виготовлення табурета». Мій вибір зупинився на цій темі тому, що в процесі роботи я зміг би ознайомитись і спробувати на практиці виконати різні операції, пов’язані