Товарна політика компанії «Конті»
31

Шоколад компанії «Конті» також є за цінами доступним, тому вони є досить конкурентоспроможними. Також необхідно не забувати про досить високий імідж компанії в сфері кондитерської продукції.

Таким чином, заходи з формулювання і стимулювання споживчого попиту повинні бути зорієнтовані на максимальне використання високого іміджу компанії «Конті» для просування на ринку їх нового товару.

  1. Розроблення заходів для створення і стимулювання попиту.

Виходячи з вище зазначеного, можна сказати, що під час розроблення стимулюючих заходів доцільно зосередити основну увагу на раціональних мотивах. Аналіз заходів, які використовують конкуренти, їх досвід, а також специфіки продукції та ринку, став підставою для розроблення наступної системи заходів для просування шоколаду на ринок:

Стимулювання споживачів:

-         застосування гнучкої цінової політики (знижки для постійних клієнтів, знижки за великі партії замовлень чи за передоплату і т.п.);

-         проведення акції «друга плитка зі знижкою 50%»

-         застосування зовнішньої реклами (реклама на біл-бордах, плакати в торгових точках), теле- та радіореклама, а також реклами в мережі Інтернет (банерної та контекстної).

-         реклама у друкованих виданнях;

-         проведення дигустації.

Стимулювання персоналу відділу продажів:

-         преміювання працівників відділу продажів за підвищення показників реалізації товару;

-         надання можливостей кар’єрного росту;

-         преміювання працівників відділу продажів за залучення нових клієнтів;

Для ведення конкурентної боротьби, в даному випадку, доцільно буде застосовувати як цінову, так і нецінову конкуренцію. З одного боку