Товарна політика компанії «Конті»
35

здійснюється на основі комунікацій, які проводяться компаніями, особистих переконань споживачів та іміджу самої компанії.

Всі три аналізовані компанії вже досить довгий час вважаються повноцінними брендами, і хоча їх позиціювання досить схоже між собою споживачі здатні розрізнити їх та обрати кращий для себе варіант (який здатен задовольнити їх в більшій мірі).

Рекомендації щодо посилення брендингу компанії «Конті». Підсумовуючи результати аналізу та спираючись на досвід провідних компаній, які займають виготовленням і збутом різного роду напоїв, рекомендується наступне:

  •        Розширити сфери спонсорування (талант-шоу, спортивних заходів);
  •        Збільшення частки реклами в Інтернеті. Застосовувати вірусний маркетинг (запуск відеороликів розважального характеру в соціальних мережах);
  •        Рекламування продукції на телебаченні та радіо;
  •        В рекламі робити акцент на інноваційності та високій якості продукції та застосуванню сучасних високотехнологічних ліній по випуску кондитерської продукції.

Практична реалізація цих заходів посилить, уже й так досить стійки (компанія «Конті» входить в трійку лідерів кондиторських виробів в Україні), бренди компанії «Конті», зробить його більш привабливим для споживачів.  При такому значному рівні конкуренції в даній сфері потрібно постійно здійснювати покращення як маркетингової стратегії так і самої продукції.

Як бачимо з рисунку 7.1, останні 6 років характеризуються пропорційністю зростання/зменшення як потенційної, так і скоригованої та фактичної місткості ринку. В даному випадку ми можемо стверджувати про досить великий резерв потенційних клієнтів.