Принципи реклами в мережі Інтернет
3

 

 

 

 

 

1.     Теоретична частина

 

На сьогоднішній день стрімкий розвиток інформаційного суспільства породжує зростання Інтернет-економіки. Глобальна мережа породжує нові форми соціальної та економічної діяльності людей: телеробота, віртуальні підприємства, дистанційне навчання та ін.. Однією з характерних особливостей нашого часу є масштабні зміни, пов’язані з розвитком Інтернет-технологій і застосуванням мережевих інновацій у маркетинговій діяльності підприємств. Інтернет зміцнює свої позиції в інструментарії просування та стає дедалі привабливішим і доступним носієм рекламної інформації. Низька вартість проведення рекламних кампаній, висока ефективність та можливість оперативного внесення змін є безумовною перевагою Інтернету порівняно з іншими каналами реклами.

Сьогодні реклама в мережі Інтернет стає гідною альтернативою стандартним способам просування бізнесу. На відміну від зовнішньої реклами, яку вживають на вулицях, Інтернет-реклама безмірно різноманітна. Основна особливість і перевага Інтернет-оголошень – це динамічність. Адже реклама в Інтернеті – це не тільки сухий текст, який буде шукати потенційний шукач певної інформації, але й відео, картинки, анімації т.п. Тим більше, Інтернет-реклама має можливості знизити коло аудиторії саме до потенційних покупців.

Істотна частина потенційних покупців одержує інформацію про товари в Інтернеті. Їх частка постійно збільшується. Основна маса відвідувачів Інтернету – відносно молоді люди із середніми і вище середніх доходами, тобто вкрай приваблива для рекламодавців категорія населення. Отже, реклама