Автоматизовані виробничі процеси в харчовій промисловості
13

2.3 Розрахунок та монтаж щитів, таблиця підключень.

 

      Так як в схемі автоматизації використовується три мікропроцесорних регулятора поз. 1б,2б,3б,програмний контролер, тому виходячи із габаритів приладів, вибираємо щит шафного типу із задніми дверима, що відкриваються ЩШ-ЗД 600*600*600 ІР30, ГОСТ 36.13-76. Даний щит закріплюватиметься біля стіни, але так щоб обслуговуючому персоналу було зручно обслуговувати При дотриманні даної умови, підвищується зручність у використанні і зручність у обслуговуванні приладів.

Монтаж щита ЩШ-ЗД 600*600*600 ІР30, ГОСТ 36.13-76.

1-    Розмітка місця встановлення, встановлення щита. 2- Кріплення конструкції пристрілкою. 3- Кріплення конструкції зварюванням.

 

 

 

 

 

 

 

Рисунок 4. Загальний вигляд шафного щита із задніми дверми

Правила монтажу щита.

Простір під щитом в межах висоти рами використовують для підведення і розводки кабелів і труб. На раму щита кладеться настил із сталевого листа завтовшки не менше 4 мм, покритого гумовою доріжкою.Спочатку щит вирівнюють по підвісу і рівню, а потім закріплюють.

    Металевий щит, на якому знаходитимуться електричні прилади, приєднують за допомогою додаткового заземлення до мережі заземлення автоматизованого об'єкту, або до металоконструкцій будівель. У якості   заземлюючих провідників використовуютьмідні провідники з площиною