Технологічний процес роботи вантажного комплексу аеропорту
9

МПЛ:

Питома вага вантажів на МПЛ становить 65%. Тому, добовий вантажообіг на ВПЛ становить:

Qсут=260*0,65=169 т/добу

Питома вага трансферних вантажів на МПЛ, становить 15% від всього об’єму, що перевозиться на МПЛ.

Тому, добовий вантажообіг становитиме:

Qсут=169*0,15=25,35 т/добу

Питома вага вантажів, що прибули по МПЛ, становить 60% від всього об’єму, що перевозиться на МПЛ.. Тому, добовий вантажообіг становитиме:

Qсут=169*0,6=101,4 т/добу.

Питома вага вантажів, що відправляються по МПЛ, становить 25% від всього об’єму, що перевозиться на МПЛ..

Тому, добовий вантажообіг становитиме:

Qсут=169*0,25=42,25 т/добу.

На основі вихідних даних з добового вантажопотоку та долі окремих видів вантажів та розрахунків обсягів міжнародних та внутрішніх вантажопотоків на відправлення, прибуття та трансфер, ми прийшли до висновку що найбільш оптимальним варіантом буде – побудова двох окремих складів. Один з яких буде зі стелажним способом зберігання (на міжнародних повітряних лініях), а другий зі шабельним (на внутрішніх повітряних лініях).

На складі для ВВЛ ми ділимо його на окремі технологічні зони: для прибувших вантажів 55%, для тих, що відправляються 45%, а також приміщення для швидкопсувних, цінних та незатребуваних вантажів.

На складі для МВЛ ми ділимо його на окремі технологічні зони: для прибувших вантажів 60%, для вантажів, що відправляються 25% від добового вантажообігу і для трансферних вантажів 15%, А також приміщення для швидкопсувних, цінних, незатребуваних вантажів, службові приміщення і приміщення для митниці.