Сучасна клубна електронна танцювальна музика: основні проблеми розвитку жанру та технічні аспекти аранжування
19

Так, одним з ключових моментів у популяризації жанру стала передача «Dubstep Warz», проведена на початку січня 2006 року в рамках щотижневого шоу The Breezeblock на BBC Radio 1, куди господиня шоу діджей Мері Енн Хоббс запросила провідних дабстеп-музикантів. Ця трансляція викликала справжній шквал інтересу до дабстепу як у самій Великобританії, так і по всьому світу. До квітня 2006 року BBC був відзнятий документальний фільм «The Sound of Dubstep». А такі хітові альбоми, як «Burial» від Burial й нові частини міксів «Dubstep Allstars», змусили протягом літа написати про дабстеп практично всі ключові друковані видання від німецького Groove до британської The Independent. Довершенням став фільм «About to Blow: Dubstep», відзнятий у серпні 2006 року телеканалом MTV Base, що ознаменувало вихід дабстепа з андеграунду в мейнстрім урбаністичної музики.

 

1.3. Проблеми професійної підготовки композиторів електронної танцювальної музики

 

Разом із технічним прогресом, легкою доступністю інформації та контенту в мережі Інтернет, відкриваються необмежені можливості для створення електронної музики на комп’ютері.

З одного боку описана ситуація сприяє появі та розвитку нових талантів серед молоді, адже загальна доступність інформації в мережі надає змогу самовираження тим, хто має великий ідейний потенціал, але не має достатньо коштів для створення та оснащення власної студії. І таких талантів ми дійсно бачемо: це і росіянин Артем Столяров (Arty), і українець Євгеній Смірнов (Omnia), і англієць Метон Зохо (Mat Zo) – всі вони зараз знаходяться в топ 100 кращих електронних артистів планети за версією авторитетного рейтингу «DJ Mag». Але ще кілька років тому ці молоді таланти були звичайними студентами ентузіастами, що створювали власну електронну музику на комп’ютерах вдома. Помітивши прогрес в творчості, кожен з них просто почав відсилати свої роботи на різноманітні світові лейбли, яких також зацікавила творчість молодих дарувань. Лейбл складає з автором договір про випуск, промоушен, ліцензіювання та подальший продаж музичного контенту. З кожним роком їх музика вдосконалювалась та набувала все більшої популярності у всьому світі, регулярно лунала в радіо шоу провідних світових ді-джеїв, таких як Armin Van Buuren, Tiesto, Markus Schulz, Above & Beyond, Dash Berlin, Gareth Emery тощо.