Сучасна клубна електронна танцювальна музика: основні проблеми розвитку жанру та технічні аспекти аранжування
37

за допомогою електронної пошти, соціальних мереж, Skype або FaceTime. Складається лист рекламного характеру із запитом до виступу на певній вечірці або іншому культурно-розважальному заході. Розсилка таких запитів повинна здійснюватись масово. Промолист із запитом також може містити відео з виступів артиста, інформацію про його творчість, посилання на його веб-сайт та сторінки в соціальних мережах тощо. Дана складова частина селф-промоушену, значно збільшує ефективність зворотного зв’язку та стимулює успішний розвиток гастрольної діяльності артиста.

 

2.3. Діяльність електронного музиканта та його вплив на сучасний світовий соціокультурний простір (поняття DJ та Producer)

 

Безумовно, більшість пересічних людей, на сьогоднішній день мають досить поверхневе уявлення про діяльність електронного музиканта, як артиста. Багато хто вважає, що всю електронну музику створює діджей під час свого виступу на вечірці в клубі або іншому масштабному заході. Міцним підґрунтям для формування такого уявлення громадськості стало знання, що основним інструментом ді-джея є програвачі компакт-дисків або вінілових платівок та мікшерний пульт, за допомогою якого він змішує та компанує різні музичні композиції, перетворюючи їх на один суцільний мікс або, як дехто вважає, «на новий твір». З метою з’ясування достовірності громадської думки про електронну музику, слід зробити ретельний аналіз діяльності артиста клубної електронної музики.

ДІ-ДЖЕЙ (диск-жокей) – людина, що здійснює публічне відтворення записаних на аналогові або цифрові звукові носії музичних творів зі зміною або без зміни матеріалу технічними засобами.

Особливості діяльності ді-джея: змішування (зведення, міксування) треків (композицій) він здійснює за допомогою спеціального мікшерного пульта та спеціально обладнаних програвачів, на котрих є можливість контролювати швидкість програвання композиції (програвачі грамплатівок, CD/DVD-деки). При відтворенні музики на обох програвачах повинна бути плавно регульована швидкість обертання. Також на сучасних діджейських пультах є семплери (для запису і відтворення коротких звукових фрагментів