Секрет успіху торговельних марок Тайваню
3

Acer

Описание: C:\Users\Taras\Desktop\1316205068008.gifУ Тайвані дуже багато комп'ютерних компаній, але дуже мало таких, які зуміли надати такий великий вплив на комп'ютерний ринок, як це зробила Acer, що виробляє готові системи, ноутбуки та, віднедавна, ще й смартфони. У список виробленої продукції входять також проекційне обладнання, побутова електроніка і різна периферія та комплектуючі.

Стала нині однією з найвпливовіших корпорацій, Acer Group веде свій початок від невеликої комп'ютерної компанії Mulitech International, заснованої Стеном Ши (Stan Shih) в 1976 році. Невеликий стартовий капітал в 25000 доларів США та пара десятків співробітників - все стандартно і вельми понуро. Проте, на початку 80-х років вдалося досягти значних субсидій від уряду і першими налагодити масовий випуск в Тайвані IBM-сумісних комп'ютерів. Саме в ті роки і був закладений основний принцип компанії, використовуваний і понині - виробництво недорогих комп'ютерів з хорошою продуктивністю і прийнятною якістю. Такий підхід повністю виправдав себе. Вже в 1985 році компанія починає відкривати представництва в інших країнах (першими стали Японія і Німеччина). Починають утворюватися різні підрозділи, в назві якої вже присутнє слово «acer». З них особливо слід відзначити Acer Peripherals - надалі саме з неї народиться бренд BenQ. Тут доречно згадати і про іншу відому тайваньскую компанію - ASUS, яку організували чотири інженери, покинувши Acer.

Описание: C:\Users\Taras\Desktop\13162050705958.gif1988 ознаменувався тим, що вже вся корпорація змінила назву на використовуване понині, з'явилася Acer Group. «Acer» перекладається з латині як «гострий, зірке, стрімкий». Втім, є й інші, менш приємні значення - «їдкий, похмурий, пронизливий», ємне таке слівце. У тому ж році відбувається вихід на американський ринок. Для цього поглинається компанія Counterpoint Computers. Далі - більше: європейські позиції зміцнюються шляхом придбання нідерландської Kangaroo Computer BV І це ще був тільки початок. Acer стрімко розвивається, захоплюючи все нові ринки і поглинаючи інші компанії. У 1997 році компанія зуміла вирватися в число лідерів комп'ютерного ринку.