Складання кошторисної документації на виконання комплексу топографо-геодезичних робіт при створенні планів в масштабі 1:2000 на об’єкті смт. Іванків Київської області
3

ВСТУП

Кошторис – це документ, у якому на основі нормативних документів обчислюють вартість окремих видів робіт з врахуванням додаткових витрат та податку на додану вартість. Це документ, в якому представлені всі необхідні витрати на виконання польових і камеральних робіт, організацію і обслуговування виробництва на даному об’єкті. Кошторис є основою для визначення вартості геодезичних робіт. Вартість цих робіт у певних межах може бути менша або більша від кошторисної вартості. Визначення вартості топографо-геодезичних робіт виконується на основі кошторису. Таку вартість затверджують протоколом договірної ціни. На топографо-геодезичні роботи кошторис складають з використанням Збірника цін. У цьому збірнику приведені дані для кожного виду робіт у такому порядку:

а)     категорії складності робіт;

б)    склад робіт;

в)     вартість одиниці роботи у залежності від категорії складності та інших умов. Наприклад, масштабу, перерізу рельєфу.

Кошторисна вартість проектно-вишукувальних робіт – це вартість, визначена на підставі діючих норм з урахуванням усереднених показників вартості складових цих робіт. Правила передбачають визначення кошторисної вартості проектно-вишукувальних робіт за двома методами:

а) на підставі діючих в Україні збірників цін на проектно-вишукувальні роботи з застосуванням відповідних коефіцієнтів та індексів для будівництва об'єктів усіх галузей і підгалузей народного господарства України;

б) застосуванням усереднених відсоткових показників вартості проектних робіт до вартості будівельно-монтажних робіт для будівництва об'єктів житла і соціальної сфери. Кошторисна вартість проектно-вишукувальних робіт уточнюється претендентом на їх виконання під час переговорів або проведення конкурсів (тендерів).