Основи збутової діяльності
2

або послуги. 
          Саме тому система збуту є центральною у всій системі маркетингу. І це не позбавлено обґрунтовування – саме в процесі збуту готової продукції з'ясується, наскільки точними і вдалими були всі використані концепції і стратегії по просуванню товару на ринок. І якщо все виявилося так, як і було задумано, то покупець обов'язково помітить товар, і прибуток – кінцева мета будь-якої підприємницької діяльності – не примусить себе чекати[15].В іншому випадку, ні про які високі доходи і говорити не доводиться. В бізнесі ціна помилки досить висока. 

Мета курсової роботи.  Мета полягає у дослідженні процесів щодо формування та функціонування європейського ринку продукції, що надає можливість зробити висновок про високий рівень його розвитку. Пошук оптимальних шляхів організації збуту продукції на підприємстві[3].

Завдання дослідження. Поставлена тема вимагає вирішення певних завдань:

• розглянути значення, завдання та інформаційне забезпечення аналізу збуту продукції;

• дослідити особливості методики аналізу збуту продукції;

• провести аналіз системи збуту досліджуваного підприємства;

• напрацювати рекомендації щодо вдосконалення системи збуту на досліджуваному підприємстві[7]. 

Об’єкт дослідження. Процес організації збуту готової продукції на європейському ринку.

Предмет дослідження. Предметом дослідження є механізм взаємодії та взаємозалежності різних елементів процесу організації збуту продукції та його залежність від каналів збуту.

Практичне значення дослідження. Дослідження направлено на виявлення перспективних засобів просування товарів від виробника до кінцевого споживача і організацію їх роздрібного продажу на основі всебічного аналізу і оцінки ефективності використовуваних чи намічуваних до