Інформаційні технології забезпечення навчально-виховного процесу
13

Під час проведення практичних занять за допомогою ІТ педагог пропонує вирішувати конкретні прикладні завдання. Для наочного проведення практичних занять необхідно використовувати різні фотографії, малюнки, слайди, відеоролики, які характеризують поставлену практичну завдання.

Що стосується організації індивідуального чи фронтального опитування можна використовувати моделі об'єктів, створені за допомогою ІТ, що дозволить урізноманітнити види питань. При фронтальному опитуванні можливо проектування списку питань для обмірковування лаконічного відповіді за умови, відповідь питанням передбачає деякі міркування.

Нині створено програми, які полегшують вчителю проведення письмового контролю: перевірочні тематичні роботи, набори тестів, які перевіряються миттєво, і де передбачена можливість перегляду учнем вже перевірених власних відповідей. Варіанти контрольних, самостійних робіт як і зручно проектувати на екран.

Міжнародні освітні установи розробляють нові напрями діяльності для створення умов переходу на сучасні інформаційні технології. На їхню думку, найбільш швидкий спосіб включення нашої країни у світову освітню систему - створення навчальним закладам умов для використання глобальної мережі Інтернет, що вважається моделлю комунікації в умовах глобального інформаційного суспільства.

Міністерство освіти бачить наступні шляхи входження вітчизняної системи освіти у світову інформаційно-освітнє середовище: 

-                             вдосконалення базової підготовки учнів шкіл і студентів вищих та середніх навчальних закладів з інформатики та сучасним інформаційнимтехнологіям; 

-                             перепідготовка викладачів у галузі сучасних інформаційних технологій; 

-                             інформатизація процесу навчання та виховання;