Ефективне використання машин
11

2. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА

 

2.1 ОРГАНІЗАЦІЙНА ЧАСТИНА

 

2.1.1 Аналіз роботи розбирально-складальної дільниці майстерні господарства.

 

Розбирання машин дуже важливий етап виробничого процесу ремонту. Розбирально-складальні роботи становлять приблизно 50% від загальної трудомісткості ремонту.

Відсутність необхідного обладнання і пристосувань або невміле їх використання приводить до пошкоджень і навіть поломки багатьох деталей в процесі їх розбирання. Тому правильна організація і оснащення обладнанням розбиральних робіт значно зменшує вартість і підвищують якість ремонту машин.

В розбирально-складальній дільниці майстерні господарства є невелика кількість необхідного обладнання. В основному це слюсарні верстати, монтажний пересувний стіл, мийна ванна та кран-балка.

Із пристосувань є декілька запчастин знімачів та інших пристосувань.

Для виконання деяких розбирально-складальних робіт, крім стендів необхідно використовувати і допоміжне обладнання. Такі операції, як розбирання і збирання нероз’ємних (пресових) з’єднань, правлення валів виконують вручну із за відсутності гідравлічних пресів.

В даній дільниці відсутні різноманітні підставки, стелажі та інше. Крім того відсутні компресор, який дав би можливість якісно проводити очисно-мийні роботи та виконувати перевірочні операції, які потребують повітря під певним тиском.

Обсяг робіт у розбирально-складальній дільниці залежить від складу машинно-тракторного парку та його технічного стану. Тому виникає потреба