Радіометр РУБ01- П6, підготовка до роботи та експлуатація
9

Включення радіометра проводите в наступному порядку:

- Підключіть до вимірювального пристрою блок детектування.

Переведіть кнопковий перемикач ВКЛ., Розташований на передній панелі вимірювального пристрою, в положення відпущено. Підключіть пристрій до мережі змінного струму напругою 220 В частотою 50 Гц. Натисканням кнопки ВКЛ. на панелі пристрою увімкніть живлення радіометра, при цьому при використанні в роботі пристрою УІ-38П2 на панелі УІ-38П2 повинні включитися світлодіоди ОСН, «25», зелений світлодіод індикації включення живлення і цифри індикатора.

Витримайте радіометр у включеному стані протягом 15 хв.

При роботі з пристроєм УІ-38П2. Встановіть коефіцієнт нормування КН = 1,0, для чого наберіть на кодовому перемикачі комбінацію цифр 1 0 0 0 0 0. При цьому радіометр включений в режим вимірювання інтенсивності рахунку імпульсів, С-1

Натисніть кнопку РЕЖИМ на панелі УІ-З8П2, при цьому послідовно повинні включатися і виключатися світлодіоди «К», «УІ». У момент включення світлодіода «УІ» відпустіть кнопку. При цьому з періодичністю ~ 13 с буде включатися короткий звуковий сигнал, вимикатися і через ~ 0,2 с знову включатися світлодіод , а на цифровому табло буде висвітлюватися число (4,85  0,05) с-1, яке вказує на справну роботу пристрою.

Для виключення радіометра кнопку ВКЛ. переведіть в положення віджата.

2.2. Порядок роботи

Всі вимірювання проводите не раніше, ніж через 15 хв після включення радіометра.