Побудова корпоративної мережі з можливістю передачі відеозображень на відстань
13

Світло, що падає на матрицю, перетворюється в електричний сигнал, що потім буде оброблятися. Поверхня ПЗС-матриць складається з безлічі світлочуттєвих комірок - пікселів (від 270 000 до 440000). Чим більше число пікселів, тим виходить більш якісне і чітке зображення. Розмір матриці виміряється в дюймах і приймає значення: 1”, 2/3”, 1/2”, 1/3”, 1/4”. Найчастіше в камери спостереження встановлюють матриці формату 1/3″. Чим більше розмір матриці по діагоналі, при незмінній кількості пікселів, тим менше їх взаємний вплив, менше рівень шумів і вище якість отримуваного відеосигналу. Останнім часом рідше використовується матриці форматів 1″ і 2/3″ унаслідок дорожнечі самих матриць і оптики, яка повинна мати відповідно великі розміри лінз і оправ.

На сьогоднішній день на ринку існує величезна кількість відеокамер. Серед них виділяють: стандартні, купольні, мініатюрні і вуличні.

1.2.1.1 Вибір камери

  1. Чорно-біла камера відео спостереження або кольорова.

         Для цілей охоронного відеоспостереження рекомендується вибирати чорно-білі камери. Вони мають кращу роздільну здатність і чутливість в порівнянні з кольоровими камерами, що дозволяє отримувати якіснішу і розбірливішу картинку.

          Кольорові камери відео спостереження використовують у тому випадку, коли необхідно отримувати інформацію про колір об'єкту (наприклад, поважно бачити колір автомашини на автостоянці, що охороняється).

  1. Встановлення камери на вулиці або в приміщенні.

          Камери, призначені для установки на вулиці, мають герметичний корпус і систему підігрівання. Це дозволяє їм працювати у вуличному діапазоні температур і вологості.

  1. Чутливість камери.

          Чутливість - мінімальна освітленість на об’єкті, при якій можна розрізнити перехід від чорного до білого, але іноді мають на увазі і