Електронні пристрої
7

дмикати пристрої під час роботи хосту і самих пристроїв.

Шина USB є хост - центровою: єдиним ведучим пристроєм, який керує обміном є хост - комп’ютер, а всі приєднані до неї периферійні пристрої – виключно ведені. Фізична топологія шини USB – багатоярусна зірка. Її вершиною є хост - контролер, об’єднаний з кореневим хабом (root hub), як правило двопортовим. Хаб є пристроєм-розгалужувачем, він може бути і джерелом живлення для підключених до нього пристроїв. До кожного порту хаба може безпосередньо підключатись периферійний пристрій або проміжний хаб; шина допускає до п’яти рівнів каскадів хабів (не враховуючи кореневого). Оскільки комбіновані пристрої всередині себе місять хаб, їх підключення до хабу шостого ярусу вже недопустиме. Логічна топологія USB – просто зірка: для хост - контролера хаби створюють ілюзію безпосереднього підключення кожного пристрою. На відміну від шин розширення (ISA, PCI, PC Card), де програма взаємодіє з пристроями за допомогою звернень за фізичними адресами комірок пам’яті, портів введення-виведення, переривань і каналів DMA, взаємодія додатків з пристроями USB виконується лише через програмний інтерфейс. Цей інтерфейс, який забезпечує незалежність звернень до пристроїв, пропонується системним ПЗ контролера USB

У даному проекті представлена ​​USB плата вводу-виводу, яка може послужити хорошою заміною застарілого паралельного порту LPT. Дана плата сумісна з Windows і визначається як USB HID-пристрій. Тобто коли ви підключаєте плату введення-виведення до комп'ютера по USB, то операційна система виявляє пристрій (в треї з'явиться напис "Microembeded USB IO") і драйвера автоматично встановлюються.

Після цього, буде доступно управління 16 входами-виходами. Ви зможете управляти цифровими виходами простим натисканням кнопок в програмі або ввівши HEX-значення для кожного з двох вихідних 8-ми бітних порту. Додатково, у програмі відображаються значення з 8-ми аналогових входів.