Створення позитивної навчальної мотивації у процесі формування вмінь англійського діалогічного мовлення
43

ВИСНОВКИ

 

Основне завдання школи полягає у тому, щоб не вчити, а навчати вчитись, щоб учня підготувати до безперервного самостійного навчання.

Згідно з основними положеннями Державного стандарту школа має формувати цілісну систему універсальних знань, умінь та навичок, крім того, особистої відповідальності учня за результати навчання, тобто ключові компетентності, які визначають якість та сучасний зміст навчання. Набувши компетентності, учень з носія академічних знань перетворюється в активну людину, соціально пристосовану, налаштовану не тільки на спілкування щодо обміну інформацією, а й на соціалізацію в суспільстві з метою практичного використання здобутих знань.

Основна мета навчання іноземної мови у спеціалізованих класах загальноосвітніх навчальних закладів полягає у розвитку можливостей учнів використовувати іноземну мову в якості інструмента в діалозі культур і цивілізацій сучасного світу. Саме школа має підготувати учнів до спілкування в реальних життєвих ситуаціях, навчити їх здобувати знання самостійно, щоб вдосконалити галузь обраної майбутньої професії. На уроках іноземної мови вчитель в учнів формує вміння та навички іншомовного спілкування, передбачає, щоб вони досягли такого рівня комунікативної компетенції, який був би достатнім, щоб здійснювати спілкування в комунікативних сферах, орієнтуватися в соціокультурних аспектах країни, мову якої вивчають.

Формування комунікативних навичок забезпечить можливість випускникам продовжувати навчання або працевлаштуватись за кордоном, у певній мірі сприятиме розширенню міжнародних зв’язків нашої держави та її входження у світовий освітній простір. У даній курсовій работі розглядалися різні підходи до формування умінь діалогічного мовлення.