Емотивність сучасної англомовної пісенної лірики. Лінгвокогнітивний аналіз
25

овим В. П. ми відносимо кіноіндустрію, шоу-бізнес і все, що з цими соціальними явищами пов'язане, до «масової культури», яка експансує культурні цінності не тільки всередині США, але і в культури інших країн в більшій чи меншій мірі в силу своєї самобутності.

Самому ЛКТ «Hollywood Star» притаманний потужний гіпнотичний вплив на уми та суспільну свідомість. Величезна кількість інтерпретованих пісень про Голлівуд містять одну найважливішу думку, що містить в собі негативне оціночне суждення.

Розглянутий спосіб покорительки Голлівуду постає перед нами порочним (wanton / vicious), амбіційним (ambitious / high-flying), продажним (venal / mercenary), брехливим (lying), як і в багатьох літературних творах: Charles Bukowski "Hollywood", Jackie Collins "American Star", Hemy Denker "The King Maker", Edmin Gilbert "The Beautiful Life", Sidney Sheldon "A Stranger in The Mirror" та ін.

Одна з багатьох пісень про прагнення до голлівудського життя, представлена у творчості Майкла Джексона, це «Hollywood tonight», що маніфестує американську мрію про славу (fame), популярність (popularity) і багатство (riches):

 

Hollywood tonight

Увеличить шрифтУменьшить шрифт

 

Lipstick in hand
Tahitian tanned
in her painted on jeans
She dreams of fame
She changed her name
To one that fits the movie screen
She's headed for the big time, that means

She's going Hollywood
She's going Hollywood tonight (3 times)

It's true, that you, may never ever have that chance again
 

West bound Greyhound
To tinsel town