Аналіз фінансової звітності підприємства
3

ВСТУП

 

Актуальність розглянутої теми зумовлюється розвитком ринкових відносин, що потребують якісного інформаційного забезпечення стосовно результатів діяльності суб’єктів ринку.

Метою даної роботи є розгляд теоретичних та практичних аспектів методики та організації обліку та аналізу фінансової звітності підприємства.

Виходячи з поставленої мети в курсовій роботі  будуть вирішуватися наступні завдання: 1) визначення сутності, методів та завдання фінансової звітності підприємства; 2) розгляд та аналіз теоретичних та практичних аспектів методики та організації аналізу фінансової звітності підприємства; 3) шляхи покращення фінансового стану підприємства.

Предметом дослідження є аналіз фінансової звітності підприємства.

Обєкт дослідження – ПАТ «Кременчуцька трикотажна фабрика». Основним видом діяльності зазначеного підприємства є: виробництво спіднього та робочого одягу, діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту.

Методика та організація обліку та аналізу фінансової звітності підприємства в даній роботі наведені в наступній послідовності:

В першому розділі розглянуто теоретичні аспекти фінансової звітності підприємства, а саме: економічну сутність фінансової звітності підприємства, склад, завдання та методи аналізу фінансової звітності підприємства.

В другому розділі розглянуто методику та організацію формування фінансової звітності ПАТ «Кременчуцька трикотажна фабрика».

В третьому розділі визначено шляхи покращення фінансового стану підприємства.

В курсовій роботі будуть використовуватися: навчальні посібники, НПсБО №1(Національне положення стандарт бухгалтерського обліку) «Загальні вимоги до фінансової звітності», Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».