Звіт про проходження навчальної практики в адвоката
5

Розділ 2. Характеристика виконаних робіт

  В період з 12 січня по 25 січня 2017 року я,  студент 4-го курсу юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка,  проходив навчальну практику в Здолбунівській районній асоціації адвокатів  Рівненської області. В процесі проходження практики я мав можливість закріпити та поглибити теоретичні знання в галузі цивільного, кримінального, кримінально-процесуального, сімейного, трудового права, отриманих мною протягом навчання, а також ознайомитися з діяльністю адвокатури України. Загальне керівництво практикою здійснював голова Здолбунівської районної асоціації адвокатів Рівненської області Януль Віктор Степанович.

   Період проходження практики в адвокатурі виявився для мене надзвичайно цікавим та повчальним. Адже адвокатура є структурою, яка фактично незалежна від будь-яких гілок влади та бюрократії. Її діяльність спрямована на те, щоб допомагати громадянам у вирішенні їхніх юридичних проблем, які виникають у сфері застосування різних галузей права.

   Перший день проходження практик, як завжди виявися для мене ознайомчим. Я вивчав законодавство, яке регулює адвокатську діяльність. В основному такими нормативно-правовими актами є ЗУ «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», а також окремі положення Конституції України, які стосуються адвокатської діяльності. Але варто зауважити, що адвокат, якими б галузями права він не займався, повинен досконало знати положення Конституції та постанови Конституційного Суду України, які тлумачать Конституцію. Адже норми Конституції є нормами прямої дії  і вони є основою всього українського законодавства.  

   Основним завданням, яке я собі поставив під час проходження практики  в адвокатурі, було аналіз та засвоєння основних адвокатських технік та прийомів. Сюди належить манера написання позовних заяв, клопотань, скарг, а також поведінка адвоката в суді. Особливу увагу я як раз звенув на останнє, а саме