Енергетичне обстеження сумського дошкільтного навчального закладу (ясла-садок) №21 «Волошка» та розробка енергозберігаючих заходів
7

 

Таблиця 1.2 – Загальна технічна характеристика огороджувальних конструкцій будівель дитячого садочка

 

п/п

Найменування частин будинку

Коротка технічна характеристика

1

Фундамент

Цегляний, блоки, піщано-цементна штукатурка, керамічна плитка

2

Зовнішні стіни

Цегляні, піщано-цементна штукатурка, керамічна плитка

3

Внутрішні стіни

Цегляні,  оштукатурені, пофарбовані, шпалери

3

Перекриття

Залізобетонні плити

4

Перегородки

Цегляні, оштукатурені, пофарбовані

5

Дах

Шифер

6

Підлога

Залізобетонна плита, лінолеум, паркет

7

Віконні заповнення

Дерев’яні, пластикові

8

Дверні заповнення

Дерев’яні

 

При вивченні проектної документації і подальшого її зіставлення з дійсним станом будівель, які обстежуються, було встановлено, що за час експлуатації об’єктів були внесені зміни у загальну конструкцію стін, а саме закладання цеглою двох віконних конструкцій що свідчить про не відповідність стану огороджувальних конструкцій до проектних вимог на час будівництва. Можна стверджувати, що дійсні параметри опору теплопередачі огороджувальних конструкцій будівель садочка не відповідають чинним на даний час величинам щодо опору теплопередачі огороджувальних конструкцій [4].

 

1.2 Характеристика систем постачання енергоресурсів

 

Основними системами, що забезпечують функціонування будівель дитячого садочка, являються системи теплопостачання, електропостачання, водопостачання, вентиляційна              система              та              система              водовідведення (каналізації). Система водовідведення – централізована.

 

 

Система теплопостачання

 

Теплопостачання ДНЗ №21 здійснюється централізовано згідно договору про надання послуг з централізованого опалення, який укладено з ВАТ «СНВО ім. М.В. Фрунзе» договір МБ 26-6-1500008 від 23.02.2015 року.

Ввід теплової мережі передбачений до теплового пункту, розміщеного у цокольному приміщенні старого корпусу дитячого садочку. Схема теплового пункту надана у додатку А.