Розробка технологічного режиму прання сильно забрудненої бавовняної білизни з розрахунком витрат хімматеріалів для обробки 150 кг виробів в зміну
19

виріб  води, температури, а також механічного та інших впливів, зумовлених змістом технологічних процесів, що здійснюються в машинах прання.

Основними технологічними операціями при (ВТО): є відпарювання або зволоження, пресування або прасування.

Обробку виробів здійснюємо використовуючи манекени, преси та прасувальні пристрої.

Прасувальні пристрої призначенні для прасування деталей виробів і прямих частин верхнього одягу. Верхній одяг прасується після обробки на манекенах. Прасувальний пристрій складається з основи, прасувальної плити, рукавної насадки; обладнаний паровим обігрівом, вакуумним всмоктуванням. Пристрій має 1 або 2 праски, які обладнані перфорованою тефлоновою підошвою з регулюванням температури та часу подачі пари. Для полегшення роботи прасувальників праска закріплюється над пристроєм на кронштейні за допомогою системи важелів.

При обробці виробів на манекенах, виріб надягають на чохол манекена, послідовно подають пару та гаряче сухе повітря. Процес пропарювання в залежності від асортименту та виду текстильного матеріалу триває від декількох секунд до 1,5 хвилин при тиску пари від 0,3 до 0,7 МПа. Після пропарювання, для закріплення форми виробу у чохол подають нагріте у калорифері від 50 до 90 ◦С повітря, висушування триває від 30 до 90 секунд.

Для деякого асортименту виробів  якість обробки на манекені не достатня, тому обробку продовжують на пресах. Обробка на пресах складається з операції пропарювання (від 3 до 5 секунд), формування (30 секунд), висушування (від 10 до 12 секунд) та відсмоктування вологи. Обробка виробів проходить по частинах, тому що вироби мають об’ємну форму і покласти їх на площину плити (подушки) разом не можливо. Крім того обробку проводять у певній послідовності, яка наводиться в технологічній карті на обробку виробу. Загальна тривалість обробки виробу становить від 5 до 7 хвилин.