Навчальний і виховний процес в Німеччині
37

ВИСНОВОК

Молодіжна політика націонал-соціалістів була спрямована, в першу чергу, на виховання нового покоління німців, безмежно відданих режиму. Вони повинні були стати гвинтиками великої мілітариської машини Третього Рейху ... Але стали лише пішаками у великій грі політиків. Молоді люди, повинні були стати опорою партії НСДАП, для цього політику направлену на молодь, здійснювали одночасно у декількох напрямах.

Велику увагу, НСДАП приділяла,  компанії по уніфікації системи освіти, для того, щоб згуртувати усю молодь Німеччини, у єдину організацію, яка б давала можливість ідеологічно контролювати голови дітей. Для цього також перетворювали систему освіти у єдину для усього Рейху, будували структуру виховних і освітніх закладів, які також контролювались партією. У цих закладах окрім виховних цілей, голови дітей накачували різноманітною пропагандою.

Керівництво НСДАП змінювало традиційні елементи виховання в своїх цілях, поєднуючи їх з ідеологією націонал-соціалізму. Для цього у виховний процес вносили елементи ідеології, для формування переконань молодих людей. Їм насаджували картину світу, у якій націонал-соціалізм був єдиним вірним вченням, покликаним врятувати світ від хаосу та руйнування.  Нацистським теоретикам не потрібні були інтелігенти і розумники, їм були потрібні молоді люди готові пожертвувати своїм життям на благо Німеччини, Гітлера і партії.

Однією з цілей керівництва НСДАП, було формування майбутньої зміни керівної верхівки. Заради цих цілей, була створена система партійних шкіл, які тісно співпрацювали з Гітлерюгенд. У яких встановлений службовий розпорядок дня, що нагадував несення військової служби, виробляв в учнів якості: дисципліни, добровільного