Управління експлуатаційною роботою промислового транспорту
12

зростає обсяг перевезень; вибухо- і пожежонебезпека матеріалів, що перевозяться, хімічного відділення вимагає особливих заходів обережності.

 

1.6. Управління залізничними перевезеннями вапняно-обпалювальної виробництва

Призначення ВОЦ - виробництво вапна для забезпечення ДЦ, ККЦ, МЦ, АФ. Процес виробництва вапна полягає в випалюванні вапняку в спеціальних печах. В якості теплоносія застосовується природний газ. Основною сировиною при виробництві вапна є вапняк (флюси). Вапняк надходить з зовнішньої мережі у вагонах ЗМП - піввагони або хопери. Вапно - перевозиться в рухомому складі в залежності від способу вивантаження на вантажних фронтах (піввагони хопери, спеціальні контейнери на платформах).

Навантаження вапна (труска) здійснюється за строго регламентованими графіками 2-5 разів на добу залежно від продуктивності ВОЦ і потреби цехів у вапні. Перевезення вапна здійснюється за контактним графіком. Відсів вапняку - вапняк фракцією до 15-20 мм непридатний для виробництва вапна. Перевезення здійснюється в напіввагонах або хоперах по мірі їх наповнення . У контактному графіку участь не бере. Вапняне борошно - відходи вапна фракцією до 10 мм, не придатних до використання в металургійному виробництві , що відправляється на ЗМ в цементовозах ЗМП.

Всі пристрої ВОЦ поділяються на 3 групи: пристрої для прийому зберігання, підготовки сировини (приймальні ями в/п, склад вапняку, змішувальне відділення, витратні бункери вапняку, шахтні підігрівачі); виробничі агрегати - вапняні печі, агрегати довжиною до 75 м внутрішній об'єм 180-580 м3 (кількість на сучасних підприємствах від 3 до 5 од.); пристрій для видачі вапна.

 Особливості роботи залізничного транспорту при обслуговуванні ВОЦ: безперервність технологічного процесу вимагає постійного знаходження