Відповідальність держави за поведінку виконавчих органів
3

 

Вступ

 

     Особливістю сучасного міжнародного права є те, що за невиконання його розпоряджень суб’єктами міжнародного права для них настає відповідальність. Відповідальність настає за наявності певних підстав, що розуміється у двох значеннях - на основі чого і за що виникає ця відповідальність.
Правові наслідки, які настають в результаті порушення конкретною державою норм міжнародного права або міжнародних зобов'язань можуть виникнути в результаті неправомірних дій самої держави, неправомірної бездіяльності або упущення, тобто неприйняття державою заходів(дозволів), які вона повинна була б прийняти для виконання своїх міжнародних зобов'язань. Крім того, держава несе відповідальність за неправомірні дії або упущення всіх своїх органів, а також фізичних та юридичних осіб. Проте відповідальність держави за дії фізичних осіб настає лише в тому випадку, якщо органи держави не виконали своїх зобовязань по запобіганню і покаранню неправомірних дій.
     Найсерйознішу відповідальність держава несе за дії, що становлять міжнародні злочини,  та злочини, що створюють загрозу міжнародному світу і безпеці.
     Актуальність даної теми полягає в тому, що дуже важливо, щоб держава несла відповідальність за поведінку виконавчих органів, адже парламент, приймаючи закони, має контролювати їх виконання органами виконавчої влади, направити зусилля на подолання перешкод до їх виконання, а також визначати завдання контролю та механізм його здійснення.

Мета роботи: вивчити яку відповідальність за поведінку виконавчих органів несе держава та в яких саме випадках настає відповідальність держави.

Відповідно до мети поставлені такі завдання:

  1. Вияснити виконавчі органи держави;
  2. Вивчити причини, при яких держава несе відповідальність;