Інноваційні технологіі стейків і їх якість
3

ВСТУП

 

 

У нашій країні завжди віддавали перевагу м’ясу над птицею, рибою і різною морською екзотикою. Всенародна любов до цього продукту не залежить від сезону, модних віянь, соціального статусу і віку. Але «королем» серед обширної різноманітності м’ясних страв, поза сумнівом, є стейк. Стейк сьогодні - одна з найпопулярніших м’ясних страв у всьому світі.

Їдять стейк в Європі, Америці, Азії та Австралії. Виникнення цієї страви з м’яса пов’язане з багатьма легендами. За право називатися батьківщиною стейка змагаються Стародавній Рим, Аргентина, Великобританія і Франція. Однак де ж дійсно він вперше був приготовлений до цих пір залишається таємницею.

Перше документальне свідчення про стейк можна знайти в книзі рецептів від 1460 Балтіс Платінуса. З цієї книги до нас прийшла назва «beefsteak», тобто стейк з яловичини. Саме з цієї причини Англія може вважати себе батьківщиною стейка.

Актуальність теми. Стейки люблять у багатьох країнах світу. Ця страва є однією з основних страв. Та  мало хто знає про інноваційні технологіі при виготовленні стейків, а також про їх якість.

Об’єкт дослідження: стейки.

Предмет дослідження: інноваційні технології стейків і їх якість.

Метою курсової роботи є удосконалення інноваційних технологій стейків і їх якість у закладах ресторанного господарства.

Виходячи з поставленої мети, у роботі сформульовані і вирішені наступні завдання:

      провести аналітичний огляд літератури щодо інноваційних технологій стейків і їх якість у закладах ресторанного господарства;

      теоретично обґрунтувати важливість м’яса.