Організація обслуговування бенкету-вечері на 70 осіб з частковим обслуговуванням офіціантами
27

Висновки

Організація будь-якого бенкету включає прийоми оформлення замовлення, підготовку до проведення бенкету, обслуговування. Організована, чітка робота по підготовці до обслуговування бенкету залежить від того, наскільки докладно і вчасно обговорені всі деталі проведення бенкету між замовником і керівництвом ресторану. Тому бажано, щоб той, хто буде безпосередньо керувати підготовкою бенкету й обслуговуванням гостей, був докладно інформований про особливості даного замовлення. Цим і займається метрдотель закладу ресторанного господарства.

При написанні цієї курсової роботи, я виступив у ролі метрдотеля. В обов'язки якого входить прийом замовлення, оформлення замовлення-рахунку, заповнення книги обліку замовлень, складання заявок, контроль за підготовкою до банкета і за процесом обслуговування. Приймаючи замовлення метрдотель зобов'язаний ознайомити замовника з умовами замовлення з умовами замовлення і місцем проведення банкету. Складає замовлення-рахунок разом з замовником, заповнює книгу обліку замовлень, переносить дані з замовлення-рахунку. Метрдотель складає меню за бажанням замовника, він не повинен нав'язувати страви та напої. 
Розраховуючи кількість посуду і приладів необхідної для подачі, важливо враховувати місткість посуду, правила подачі страв. При розрахунку потреби в посуді і приладах необхідно враховувати сервіровку столу, особливості подачі страв, і розраховувати посуд і прилади з урахуванням резерву.

За 2 дні до банкету метрдотель становить заявки на виробництво, в сервізну, в кавовий і чайний буфет. А також при виконанні роботи я набув навички прийому замовлення та процесу підготовки та обслуговування банкету. 

Культура обслуговування - це організаційна культура, спрямована на обслуговування клієнтів на основі вироблення визначених правил, процедур,