Звіт Про виробничу практику на ПАТ «Могилів-Подільський консервний завод»
9
  1. Установчі документи

 

Головними установчими документами ПАТ «Могилів-Подільський консервний завод» є статут. Деякі пункти зі статуту вже наведено в попередньому пункті. Тому в цьому пункті я хочу звернути увагу саме на:

  • Організація та оплата праці. Трудові доходи працівників;
  • Облік та звітність;
  • Зовнішньоекономічна діяльність;
  • Порядок внесення змін до статуту.

13.1. Працівники Товариства мають права і обов’язки, користуються пільгами згідно діючого законодавства, колективного договору та цього Статуту.

13.2. Оплата праці працівників визначається кінцевим результатом виробництва, особистим трудовим внеском та обсягами реалізованої продукції.

13.3. Товариство самостійно встановлює форми, системи і розміри оплати праці, а також інші види доходів працівників відповідно до чинного законодавства.

13.4. Мінімальний розмір оплати праці не може бути менше мінімальної заробітної плати, що встановлена законодавчими актами України.

13.5. Трудові доходи найманого працівника Товариства визначаються трудовим договором (контрактом), що укладається при прийомі на роботу до Товариства, а також колективним договором.

13.6. Рішення соціально-економічних питань, що стосуються діяльності Товариства, виробляються і приймаються його органами управління за участю трудового колективу та уповноважених ним органів і відображаються у колективному договорі. Колективним договором також регулюються питання охорони праці, виробничі та трудові відносини трудового колективу з правлінням Товариства.

13.7. Право укладання колективного договору від імені власника надається Правлінню Товариства, за погодженням з Наглядовою радою, а від імені