Когнітивна лінгвістика та аналіз принципів вербалізації концепту PERFECTNESS
23

одиниць дозволяє отримати доступ до змісту концептів як розумових категорій. А тому, концепт може бути вербалізованим різними засобами (лексичними, фразеологічними, синтаксичними та ін), систематизація та семантичний опис яких дозволяють виділити когнітивні ознаки і когнітивні класифікатори, які можуть бути використані для моделювання концепту. Проте, концепт має динамічну сутність, бо він здатний поповнюватися, змінюватися та відбивати людський досвід.

           Стосовно мовного втілення макроконцепту в англійській лінгвокультурі, а саме мовного втілення макроконцепту PERFECTNESS на морфологічному рівні, то кожен з описаних в цьому дослідженні механізмів еволюції свідчить про актуальну, тобто, продуктивну в даний час динамку макроконцепту PERFECTNESS, про її активну роль і виняткову цінності для носіїв англійської мови.

           Вербалізація концепту PERFECTNESS на лексичному та фразеологічному рівнях надає змогу зробити висновок, що власне реклама націлена на презентацію кращих, виняткових якостей товару. Сучасна реклама має свою характерну рису, а саме – є гендерно маркованою. Творці реклами маніпулюють особливостями гендерної психології, Аналіз тлумачних словників дозволяє зробити висновок, що компонентна структура головних репрезентантів виглядає наступним чином: досконалість – 1) повнота всіх переваг, вищий ступінь будь-якої позитивної якості; 2) людина або предмет, позбавлений недоліків; досконалий – а) ідеальний, бездоганний; б) повний, абсолютний; в) справжній.