Розробка та аналіз проекту модернізації виробництва на ЖФ ПрАТ «Дімас-Еко»
9

Розділ 2. Аналіз проекту «Корж три ікс»

2.1. Маркетинговий аналіз.

Метою даного розділу є оцінка інвестицій з погляду перспектив кінцевого ринку для продукції чи послуг. Для цього проводять оцінку використання ефективних підходів до оцінки ціни, попиту і пропозиції, розроблені світовою практикою, наскільки ефективно використовується стратегія активного впливу на ринок, яка характеризується відмовою від практики пасивного пристосування до ринкових умов і переходом до політики впливу на ринок конкретного споживача продукції. Основними об’єктами вивчення і впливу стають споживач, конкурент, кон’юнктура ринку, якісні характеристики товару, умови руху товару та заходи по просуванню товару на ринок.

Основна мета аналізу ринку проекту - переконати можливих інвесторів, що проект (бізнес) має перспективний ринок збуту продукції (послуг), для чого необхідно дослідити споживачів, на яких орієнтована продукція, та рівень конкуренції.

Покупці

Проаналізувавши нашу продукцію, можна скласти наступний перелік її споживачів. Потенційними споживачами будуть:

     магазини роздрібної торгівлі

     підприємства загального харчування , а в найбільше піцерії

Ринок споживачів нашої продукції доволі обмежений, але в останні роки продукція даного виду набула широкого попиту, в зв’язку з чим кількість споживачів третьої категорії неупинно росте.

Магазини роздрібної торгівлі будуть продавати нашу продукцію в невеликій кількості і людям із будь-яким рівнем достатку. На території Любарщини таких магазинів 32 шт., а реалізовувати ми будемо лише в 18. В Житомирській області ми будемо постачати лише у 43 магазини, які будуть знаходитись недалеко від місцезнаходження підприємства, а також будемо постачати у 12 магазинів Новоград-Волинська.