Вибір, проектування і розрахунок електроприводу теплогенератора ТГ-2,5 для застосування на птахофрмі
15

контакти якого отримує живлення електродвигун вентилятора М1. У приміщення починає надходити повітря, нагріте в теплогенераторі. Коли температура теплогенератора перевищить допустиме значения, контакти датчика SКЗ розімкнуться і магнітний пускач КМ2 зупинитъ роботу агрегату.

Якщо пуск теплогенератора триває більше ніж 25 с і стає безуспішним, то розмикаючий контакт КТ1 вимикає електромагнітний клапан YА і подача пального припиняється. Потім замикаючим контактом КТ5 вмикається сигнальна лампа HL4, а розмикаючим контактом КТЗ припиняється живлення котушки магнітного пускача КМ 2 і вентилятор М2 топки зупиняється. В разі короткочасного зриву факела при нормальній роботі теплогенератора реле КVЗ фотореле своїми контактами КVЗ знеструмлюе реле КV2 і через розмикаючі контакти КV2 2 подається напруга на трансформатор запалювання ТУ. Якщо після цього суміш не запалюеться, теплогенератор вимикаеться контактами КТ1 і КТЗ. Повторно його вмикають вручну, повертаючи рукоятку CA1 спочатку в положения О, а попм назад - в положения А. При цьому програмний пристрій КТ повертаеться у початкове положения. Якщо температура повітря в приміщенні стае нижче заданої, теплогенератор автоматично запускається.

Для нормальної зупинки теплогенератора перемикач SА1 переводять у положения О.

У режимі ручного опалення, до якого звертаються для налагодження, випробування, а також у випадку відмовлень автоматики, перемикач SА1 і   SА2 ставлять у положения Р. Одержує живлення котушка магнітного пускача КМ2, і починається продувка топки. Потім перемикач SА2 переводять у положения Р. Включається електромагнітний клапан УА, і паливо подається в камеру згоряння. Після  необхідного прогріву камери згоряння замикається тумблер S, магнітний пускач КМ1 включає електродвигун вентилятора М1.

У режимі ручної вентиляції вентиляторами теплогенератора керують за допомогою тумблера S.

Електрична принципова схема подана на аркуші 1 графічної частини.