Організація території сільськогосподарських підприємств
57

3.7.Розробка структури посівних площ.

Структура посівних площ по проекту розробляється з розрахунку забезпечення виробництва товарної продукції рослинництва для продажу державі та створення насіннєвих фондів, фуражних та інших.

Головним напрямком в розвитку рослинництва є всебічне підвищення врожайності сільськогосподарських культур як основи збільшення виробництва рослинної продукції.

При визначенні рівня врожайності на рік освоєння проекту має враховуватись досягнутий  рівень і можливості прибавки за рахунок підвищення культури землеробства, освоєння сівозміни і збільшення застосування мінеральних та органічних добрив, збільшення посівів на осушених землях і підвищення сортових і посівних якостей насіння та інших.

Розрахунки по виробництву кормових культур слід проводити у відповідності з планом розвитку тваринництва. [2]

За схемами чергування сільськогосподарських культур кожної сівозміни визначають структуру посівних площ сільськогосподарських культур землекористувань Полянської сільської ради (див. табл.№16).

У подальшому показники структури посівних площ використовують для визначення валового виробництва рослинницької продукції, та її вартості з метою визначення економічної ефективності запроектованої території. [3]