Технології соціальної роботи з жертвами сімейного насильства
27

жертв насильства. Створення та функціонування цих організацій є необхідною умовою існування будь якого цивілізованого суспільства.

Завданнями соціальних організацій є:

-         надання соціальної, психологічної, юридичної та іншої допомоги;

-         соціальна реабілітація членів сім’ ї;

-         надання допомоги у вирішенні конфліктних ситуацій в сім’ ї, здійснення соціального контролю над поведінкою членів сімї, які вчинили насильство в сімї;

-         надання притулку постраждалим від насильства членам сімї.

Досягнення поставлених завдань реалізується в результаті спільної роботи професійних психологів, дитячих лікарів, фахівців соціальної роботи. В результаті їхніх зусиль проблемним сім’ ям надається підтримка у вирішенні конфліктних ситуацій, надається психологічна підтримка постраждалим від насильства. Проведення соціальної роботи сприяє інформуванню населення, а також більш ефективній адаптації та реінтеграції жертв насильства.

 

2.3 Розробка проекту на тему: «Організація допомоги особам, які

постраждали від домашнього насильства в м. Біла Церква»
 
Дата реалізації: 2011 – 2013 р.
Проблема. Проблема насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми в сім’ях є надзвичайно актуальною для Київської області і зокрема для м. Білої Церкви.
       Зберігається динаміка зростання кількості осіб, які перебували на профілактичному обліку за вчинення насильства в сім’ ї. Останні дані підтверджують негативну тенденцію.

       Серед перешкод щодо попередження насильства в сім’ ї треба відзначити наступні: недостатня кількість підготовлених фахівців, які б здійснювали реабілітаційну роботу з жертвами насильства, відсутність спеціальних установ по наданню такої допомоги, слабка координація дій державних органів та установ.