Впливу ДП «Датський текстиль» на атмосферне повітря
1

ВСТУП

 

Забруднення атмосфери, гідросфери, флори та фауни отруйними газами, пилом, електромагнітним, радіоактивним випромінюванням та акустичними забруднювачами, що виділяються промисловими підприємствами, створює загрозу для здоров'я не тільки теперішнього, але й майбутніх поколінь, завдає величезних матеріальних збитків, негативно впливає на зміну природних умов як окремих регіонів, так і Землі в цілому. Виробництво текстильних виробів є одним із найбільш екологічно небезпечних, через великі обсяги споживання води та використання хімічно-активних речовин. В останні роки збільшується обсяг виробництва відповідно антропогенне навантаження на атмосферу зростає.

Тому необхідним є дотримання екологічності роботи підприємств текстильної галузі, що забезпечується маловідходними технологіями, раціональним використанням води та впровадженням технічних  засобів для запобігання чи зменшення викидів забруднюючих речовин в атмосферу.

З огляду на це актуальними є роботи присвячені оцінці впливу промислових підприємств на довкілля.

Мета роботи полягає в оцінці впливу ДП «Датський текстиль» на атмосферне повітря.

Досягнення мети забезпечувалось виконанням таких завдань:

  •   ознайомитись із структурою та роботою підприємства;
  •   вивчити технологію виробництва трикотажної та велюрової тканини;
  •   для визначення впливу виробництва на атмосферне повітря виконати інженерно-технічні розрахунки валових викидів забруднюючих речовин по ланках виробництва.

Отримані результати можуть бути враховані при проектуванні та впровадженні природоохоронних заходів на ДП «Датський текстиль» на інших текстильних підприємствах України.