Розробка локальної мережі для інтернет-кафе + Доповідь
85

Для проектування мережі в цьому дипломному проекті обиралися пристрої, які характеризуються надійністю та невисокою вартістю, з можливістю, при потребі, подальшої модернізації для покращення роботи і збільшення швидкості передачі даних в мережі.

Побудова  провідної локальної мережі ґрунтується на використанні трьох  8-ми портових комутаторів D-link DES1008D. У роботі наведено характеристики цього комутатора. Для прокладання мережі вибрано кабель UTP (вита пара) п’ятої категорії, оскільки це є стандартом для мережі Ethernet 100 Base T. Для неї є обов’язковим використання RJ-45 конекторів і розеток.

Оскільки центральний сервер буде підключений до комутатора і маршрутизатора, то до нього ми добавляємо адаптер фірми D-link DWL–G132. Щоб  налаштувати безпровідну мережу в приміщенні, об’єднати її з провідною мережею та підключити їх до мережі Internet використовується пристрій фірми D-link – ADSL–маршрутизатор з модулем Wi-Fi  DSL-2640U. У роботі наведені характеристики цих пристроїв.

На робочих станціях використовуватимуться система Windwos XP Professional, яка  підтримує всі необхідні мережеві функції. У роботі описано інструкції по встановленню операційної системи, налаштуванні Ethernet–мережі, можливостях спільного використання ресурсів комп’ютерів та мережі з розмежуванням прав доступу, а також налаштування мережі Інтернет.

У четвертому розділі описано основні питання охорони праці, техніки безпеки та екологічні вимоги для роботи комп’ютерної мережі.

Дякую за увагу.