Постановочний план вистави за п’єсою Євгенії Кисельової “ Третє око”
45

2.4. РЕЖИСЕРСЬКА ТРАКТОВКА РОЛЕЙ

ОЛЬГА

Ольга, молода дівчина 23 років, яка працює вихователем в дитячому садочку.Живе з матір’ю і молодшою сестрою Ксюшою. Прагне влаштувати своє життя, вирватися від надмірної материнської опіки і утисків. Щоб почати жити своїм самостійним ,незалежним життям вона придумує і втілює в життя план про елітну школу, в яку має влаштувати свою сестричку Ксюшу. Все це задумано для того щоб вирвати в матері гроші. Але для того щоб втілити свій план в життя їй потрібні актори. Одним з них стає алкоголік- невдаха, який працює в тому ж дитячому садочку що і Ольга сторожем—Петро Іванович.

За продіяну ним акторську роботу вона обіцяє йому простий і банальний спосіб оплати—випивку. Ще одна актриса, яка повинна зіграти не менш важливу роль в Ольгиному спектаклі це її сестра Ксюша, яка погоджується на подібну роль заради головної і омріяної для неї нагороди—сукні, яку старша сестра пообіцяла їй купити.

До приходу псевдодиректора Ольга робить останні прорахунки і підготовлюється до втілення плану. З приходом Петра Івановича намагається все тримати під контролем. Коли доходить справа до екзамену”, намагається контролювати процес екзамену, щоб ніхто з її маріонеток не зірвався і її план не потерпів фіаско. Далі вона намагається рукамиПетра Івановича витягти гроші на нову школу, а насправді з кожним кроком наближається до реалізації власного задуму здійснення своєї заповітної мрії—самостійного життя. Коли все ж таки трапляється прокол і все стає очевидним і зрозумілим, Ольга вирішує покаятись перед матірю і переконати у необхідності такого кроку.

 

НАДЗАВДАННЯ: влаштувати самостійне життя.

НАСКРІЗНА ДІЯ: заволодіти грішми шляхом втілення в життя плану про елітну школу.

ЗЕРНО ОБРАЗУ: “інтриганка”, режисер, який втілює фарс.