Цунамі та їхня роль в географічному середовищі
33

.

Системи захисту від цунамі представлені: 

Тип Глушник - являє собою монолітну гідротехнічну споруду яка встановлюється на дно. Конструкція дозволяє при проходженні хвилі, заглушити швидкість цунамі до 80% використовуючи енергію самого цунамі.  

Тип Дільник - дозволяє розділити вертикальну хвилю цунамі і переправити більшу її частину в протилежну сторону. Спорудження тим самим дозволяє запобігти виходу на узбережжя всій потужності хвилі цунамі.

Тип Хвилеріз - винахід відноситься до області гідротехніки і може бути використаний для захисту поселень і різних споруд на морських берегах від дії цунамі, повеней, штормів і ураганів в районах, схильних зазначеним природним катаклізмам. Влаштовують перешкоди у вигляді хвилерізів перед береговою лінією з боку моря і греблі на березі. Розгортають і розсікають по своєму фронту першу і наступні хвилі цунамі на дві частини. Капсула - розроблена американськими вченими. Являє собою передову концепцію, розраховану на двох осіб. У майбутньому її планується розширити для комфортного розміщення 10 осіб.