Особливості взаємозв’язку та поєднання загальної та спеціальної фізичної підготовки у настільному тенісі
13

Дійсний напрям обертання можна приховати, виконуючи подачу різними ділянками ракетки.

Вельми ефективно, коли подача подається не коротко і не довго - при цьому надається можливість почати несильну атаку з подачі, що дозволяє атакувати гостро.

Техніка подачі складається з двох елементів: подброс м'яча на висоту до приблизно 16 мм, як дозволено Правилами і взаємодія ракетки з м'ячем.

Взаємодію м'яча і ракетки потрібно максимально наблизити до задньої кромки столу - і по відстані удару від столу, і по висоті підкидання. Це дозволить зробити час польоту м'яча до столу супротивника мінімальним.

Для відробітку якісної подачі необхідно добиватися поєднання трьох компонентів: високої швидкості, сильного обертання і точності попадання.

© Автор: ШПРАХ Сергій Давидович. "У мене немає секретів" 

Як швидко навчитися грати в настільний теніс

Ви хочете навчитися добре грати в настільний теніс. Що потрібне для цього? Перш за все — тренуватися. А для того, щоб швидше навчитися грати красиво, та і вигравати, ви повинні навчитися правильно, як говорять фахівці, дозувати навантаження своїх занять і підбирати необхідні вправи. У оволодінні технікою гри можна виділити три етапи.

Перший — освоєння техніки. На цьому етапі у вас повинні сформуватися зоровий і руховий образ, рухове уміння. Поки ви освоюєте техніку, рухи ваші ще напружені і скуті, не завжди плавні і точні. На другому етапі — етапі закріплення техніки — рухове уміння доводиться до автоматизму, або, як говорять фахівці, відпрацьовується до навику. Усуваються помилки в техніці, зайві рухи, поліпшується координація рухів. Тепер ви можете відпрацьовувати зв'язки окремих технічних прийомів. На цьому етапі прагніть грати з партнерами на рахунок, влаштовувати змагання. Це дозволить вам закріплювати техніку гри в обстановці змагання, тренувати її стійкість до збиваючих чинників.

На третьому етапі — етапі вдосконалення техніки — ваше завдання полягає в тому, щоб, як говорять фахівці, індивідуалізувати техніку і тактику гри. Відпрацьовуйте ваші коронні технічні елементи, аналізуючи свою гру. Працюйте над техніко-тактичними комбінаціями і тактичними варіантами гри, удосконалюйте ті прийоми, які вам більше всього вдаються. Накопичуйте ігровий досвід.                                                                                                               

 

1.1.Характеристика гри настільний теніс

Настільний теніс відносять до найпопулярніших спортивних ігор. Для нього характерна низка ігрових елементів, виконання яких вимагає високого рівня фізичної підготовленості гравця і сприяє його фізичному розвитку.

13