Біотехнологія приготування хліба «Столичний»
69

64


органу за заздалегідь заданою програмою залежно від хлібопекарських властивостей муки. Частота обертання місильного органу відповідно 60, 90, 120 об/хв. Тривалість роботи на кожній швидкості обумовлюється хлібопекарськими якостями муки. Сумарний час замісу на трьох швидкостях варіюється від 2,5 до 3 хв. При необхідності заміс може здійснюватися в автоматичному режимі на двох швидкостях.

Необхідний час обробки на відповідній швидкості встановлюється за допомогою реле, розташованого на панелі пульта управління.

2.9. Енергозабезпечення та енергозбереження

Джерело харчування підприємства електроенергією — електромережа Чернівціобленерго й міська мережа високої напруги (резервна). Напруга — 6000 В. Характер живильної мережі — кабельна.

Підприємство належить до другої категорії відносно забезпечення надійності електропостачання, тобто до споживачів електроенергії, у яких перерва в електропостачанні пов'язаний з масовою недовипустком продукції, простоєм робітників й устаткування, а також з порушенням нормального постачання хлібом.

Всі металеві неструмоведучі частини електроустаткування, у нормальному стані не перебувають під напругою, але які можуть виявитися під таким внаслідок пробою ізоляції, повинні бути заземлені.

Для заземлення використаються металева оболонка живильного кабелю й четверта нульова жила кабелю, а також металеві труби, у яких прокладені проведення. Щорічно проводиться перевірка заземлення зі складанням протоколів за встановленою формою.

Освітлювальні навантаження й тип світильників приймаються залежно від характеру й призначення приміщень на основі діючих норм питомих витрат потужностей і правил пристрою електроустановок. На підприємстві передбачене робоче висвітлення, що служить для забезпечення нормальної роботи, місцеве - для підсвічування робочих