Предмет, об’єкт та метод аудиту. Методичні прийоми аудиторського контролю
3

Вступ

 

 

 

Одним із елементів ринкової економіки є система національного фінансово-економічного контролю, яка формується в Україні. Важливе місце у цій системі належить незалежному аудиту. Роль аудиту, тобто незалежного контролю, умовах налагодження ринкових стосунків у нашій державі важко переоцінити.

Аудит - це перевірка публічної бухгалтерської звітності в обліку, первинних документів. Щодо фінансово-господарської діяльності суб'єктів господарювання з метою визначення достовірності їх звітності, обліку його повноти та відповідності чинному законодавству та встановленим нормативам.

Метою аудиту фінансової звітності є висвітлення аудитором висновку про те, чи відповідає фінансова звітність в усіх суттєвих аспектах інструкціям, які регламентують порядок підготовки і представлення фінансових звітів. За результатами аудиту складається аудиторський висновок про реальний фінансовий стан суб’єкта господарювання.

Отже, метою проведення аудиту є збирання та обробка достовірної інформації про господарсько-фінансову діяльність суб’єкта господарювання і формування на цій основі аудиторських висновків.

Таким чином, питання висвітлення теми предмета,об’єкта та метода аудиту є дуже актуальним.

Методичні прийоми аудиторського контролю на підприємстві є дуже важливими.

Метою даного реферату є:

а) висвітлення сутності та значення аудиту;

б) дати характеристику предмету,методу та об’єктів аудиторської діяльності;

в) охарактеризувати методичні прийоми аудиторського контролю.