Організація обліку витрат на робочу силу. Організація обліку напівфабрикатів
3

Розділ 1. Теоретична частина (6)

 

1.1. Організація обліку витрат на робочу силу на підприємстві та способи розподілу непрямої заробітної плати

 

 

 

Робоча сила займає основне місце у виробничій діяльності і являється однією із складових виробничих ресурсів. Облік витрат на робочу силу в системі управлінського обліку займає одне з головних місць і представлений як частка обліку витрат виробництва.

В бухгалтерському фінансовому обліку витрати на оплату праці узагальнюються за однойменним економічним елементом «Витрати на оплату праці», а в управлінському – акцент робиться на облік за калькуляційними статтями.

Організація праці на підприємстві - це сукупність заходів, спрямованих на планомірне і найбільш доцільне використання праці працівників з метою досягнення її високої продуктивності. Форми оплати праці на підприємстві змінюються в міру удосконалення техніки (введення нових високопродуктивних машин та механізмів, автоматичних систем тощо), технології, а також організація виробництва (збільшення служб, введення безцехової структури).

Організація праці на підприємстві включає:

- розподіл і кооперацію праці;

- створення умов для високоякісної праці працівників;

- підвищення виробничої кваліфікації і культурно-технічного рівня персоналу;

- матеріальне і моральне стимулювання праці;

- розвиток і удосконалення форм прояву творчої активності та ініціативи працівників у винайденні і використанні резервів подальшого підвищення продуктивності праці.