Розробка екологічної документації для гірничо-видобувного підприємства
101

Декларація безпеки разом з позитивним висновком експертизи подається відповідним територіальним органам Держнаглядохоронпраці, Державній інспекції цивільного захисту та техногенної безпеки, Держекоінспекції, державній санітарно-епідеміологічній службі, Держпожбезпеки, Держархбудінспекції та відповідній місцевій держадміністрації або виконавчому органу місцевої ради.

Вартість робіт, пов'язаних з проведенням експертизи декларації безпеки визначається згідно з " Міжгалузевими нормами часу на проведення експертних робіт у сфері охорони праці та промислової безпеки. Частина ІI. Експертиза проектної документації на будівництво (реконструкцію, технічне переоснащення) об’єктів" [42].

Кошторису, як такого немає, а вартість розробки залежить від видів документів, спеціалізації організації, яка задовольняє потреби підприємств в науково-технічних послугах, від наявності на підприємстві необхідної документації, важкості робіт (індивідуальний об’єкт), матеріальне положення замовника і т.п.

Таблиця 4.1

Приблизна вартість надання певного ряду послуг

Опис послуг

Вартість (грн.)

Виїзд інженера для вимірів, складання робочих креслень і попередніх кошторисів (у буденні дні) в межах 40км.

400

Виїзд інженера для вимірів, складання робочих креслень і попередніх кошторисів (у вихідні і святкові дні) в межах 40км.

500

Виїзд інженера для вимірів, складання робочих креслень і попередніх кошторисів за межі 40км (з розрахунку оплати за кожен подальший кілометр туди і назад).

5 грн./км

Доставка легковим транспортом (кілометраж туди/назад)

5/5 грн./км

Доставка вантажним транспортом (кілометраж туди/назад)

5,5/5,5 грн./км

Доплата за доставку у вихідні і святкові дні

1,5 грн./км

Установка дренажного поплавцевого насоса (без шафи автоматики)

410

 

Таблиця 4.2