Вплив гірничо-видобувного виробництва на НПС на прикладі "ВАТ Норинський щебзавод"та розробка заходів по зменшенню впливу підприємства
7

Практично всі виробничі операції гірничих робіт, що виконуються безпосередньо на кар’єрах та за його межами на транспортних комунікаціях і відвалах, супроводжуються пилоутворення. Так при  бурінні підривних свердловин шарошечним станком без пилоутворення в повітряне середовище потрапляє до 2200 мг/с пилу. Бурові станки в кар′єрах (особливо рудних) варто віднести до практично безперервних і інтенсивних джерел пилоутворення.

Періодичні виключно потужні викиди пилу в атмосферу відбуваються в процесі масових  вибухів. При середніх  за розмірами вибухах на рудних кар′єрах в повітря одночасно викидається на значну висоту до 100-200 т. пилу. Встановлено, що на  деяких залізорудних кар′єрах  при масових вибухах в атмосферу викидається більше пилу, ніж виділяється при різноманітних виробничих процесах, що здійснюються за двотижневий період часу між масовими вибухами.

Інтенсивність пиловиділення при перфораторному бурінні без промивання, що здійснюється в основному для вторинного подрібнення негабаритів, складає до 190 мг/с.

Загруження  сухої гірської маси екскаватором (ЕКГ-4, ЕКГ-8) супроводжується виділенням 500-600 мг/с пилу, а при вийманні вугілля роторним екскаватором воно перевищує 8000 мг/с.

Транспортування гірської маси в кар′єрі і на зовнішні відвали супроводжується значним пилоутворенням, найбільша інтенсивність якого спостерігається при використанні в якості транспортних засобів  автомобілів.

Значне пилоутворення відбувається при розвантаженні самозвалів і вагонів, транспортуванні гірської маси конвеєрами, подрібненні її в подрібнювальному обладнанні, при роботі бульдозерів на уступах і відвалах, а також при деяких інших операціях. На кар’єрах будматеріалів при роботі каменерізних машин  запиленість повітря в робочій зоні досягає 1500 мг/м3.