Очистка стічних вод
59

600 мм. Ділянка скидного трубопроводу від перевальної точки до виходу працює в самостічному режимі і діаметр його прийнято відповідно проведеним розрахункам 500 мм, при цьому розрахункова швидкість руху очищеної стічної води рівна 3,4 м/с.

Відкоси відвідного каналу вкриті залізобетонними плитами. Довжина каналу 10 м. В місці виходу стоків у русло річки, передбачено проти розмивний насип з каменю, який захищає береги річки від розмивання потоком стічних вод. Для запобігання ерозії лівого берега вище виходу стоків передбачено камінний насип берегової лінії шириною 5,0 м, довжиною 25,0 м і товщиною 0,3 м.

На території КОС також знаходяться виробничо-допоміжні будівлі. До виробничо-допоміжних будівель відносяться мулові площадки (площадки компостування, піскові площадки), хлораторна, приміщення турбоповітродувок, камера фільтрів та господарсько-побутові приміщення.

До мулових площадок відносяться площадки компостування, піскові площадки. Мулові площадки представляють собою земляні спорудження на асфальтно-бетонній основі з дренажем і поверхневим відводом мулової води.

Хлораторна призначена для дезінфекції стічної води. Технічна вода в хлораторну подається насосами, які встановлені в виробничо-допоміжному приміщенні. Забір технічної води відбувається після блоку ємностей.

В приміщенні повітродувної встановлено чотири повітродувки ( три робочі, одна резервна) ТВ-80-1,6 з електродвигуном 4АН280. Продуктивність турбоповітродувки 6000 м3/год.