Наукове обґрунтування і розробка еколого-санітарного паспорту ферми великої рогатої худоби
3

1. Вступ

 

 

 

Продовольчою програмою країни передбачено збільшити виробництво м’яса та молока і забезпечити повністю попит населення на цю продукцію. Це величезне соціально політичне значення. В його розв’язанні важливу роль відіграє виробництво продукції на тваринницьких фермах, яке дасть можливість забезпечити населення нашої країни продуктами, а промисловість – сировиною. Серед продуктів тваринництва особливе значення має м’ясо та молоко і не лише кількісні показники зростання його виробництва, а й якість та асортимент. Ось чому в розв’язанні цієї проблеми приділяється певна увага розвитку тваринництва, що дає м’ясо та молоко.

В даній курсовій роботі буде обґрунтовано і розроблено еколого-санітарний паспорт ферми ПОСП “Підрудянське” Овруцького району Житомирської області.

 

 

2. Загальні відомості про господарство

 

 

Територія ПОСП “Підрудянське” знаходиться в північно-східній частині Овруцького району Житомирської області. До складу ПОСП “Підрудянське” входить три населених пункти: с. Підруддя, с. Яцковичі та с. Колосовка.

Тваринницька ферма знаходиться в селі Яцковичі, яке віддалене від районного центру на 7 км, а від обласного центру на 137 км. Правління ПОСП “Підрудянське” знаходиться в с. Підруддя, яке віддалене від районного центру на 3 км. Села між собою сполучені асфальтованою дорого, в них проведено телефонний зв’язок і освітлення. Найближча залізнична станція в м. Овручі – 7 км.