Розкриття поняття іміджу на прикладі конкретної особистості
3

Вступ

 

 

В даний час проблема іміджу (підприємства, товару, людини, міста, керівника і т.д.) привертає підвищену увагу дослідників і спеціалістів-практиків.

Імідж - це універсально застосовна до будь-якого об'єкту категорія, що стає предметом соціального пізнання: до людини (персональний імідж), організації (корпоративний імідж), соціальної позиції (імідж політичного діяча), професії (імідж юриста), освіти (імідж випускника державного університету), а також: до торгової марки («Life»), до предметів (імідж діаманта), до окремих споживчих характеристик матеріальних об'єктів (імідж якості).

Імідж особистості, мабуть, є одним з найменш вивчених в теоретичному аспекті, але викликає спеціальний інтерес у вчених-прикладників.

Дослідження іміджу припускає вивчення чинників і механізмів його формування, функціонування і трансформації в суспільство, політичних партіях і об'єднаннях, в учбових закладах, на радіостанціях і ін. Предметом власне психологічного підходу до іміджу стає визначення особливостей іміджу у представників різних соціальних груп, етносів і культур.

Мета роботи полягає в тому, щоб на основі доступної літератури розкрити поняття іміджу на прикладі конкретної особистості.

Для досягнення цієї мети у роботі вирішується ряд задач:

- характеризується сутність іміджу і показуються шляхи його формування; 

- розкривається поняття іміджу на прикладі конкретної особистості;

- аналізується стратегія та тактика побудови іміджу конкретної особистості.

Об’єктом дослідження є основи та загальні риси розвитку та формування  іміджу.