Особово-ділові характеристики які сприяють затвердженню іміджу
17

Висновок

 

 

Отже, для створення позитивного іміджу слід дотримуватись таких рекомендацій:

1. Цілеспрямоване формування іміджу можливе шляхом спирання на реальні характеристики особистості, а не за умови його цілком штучного створення, що стверджує необхідність індивідуального підходу до кожної людини.

2. Створення іміджу ґрунтується не тільки на активізації реальних якостей, які визнаються соціально бажаними в тій або іншій сфері, а й на знанні закономірностей, пов'язаних з процесом міжособистісного сприймання.

3. Елементи зовнішності, манер, одягу та інші невербальні компоненти комунікації, при цілеспрямованому формуванні іміджу комплексно входять до структури самопрезентації.

Розвиток навичок самопрезентації, як можливості подати себе іншим людям сприяє більш адекватному сприйняттю з боку оточуючих людей.

4. При формуванні іміджу необхідно враховувати очікування інших щодо особистості, які істотно впливають на образ.

5. Люди, які створюють власний імідж, або їх іміджмейкери повинні враховувати роль засобів масової інформації (ЗМІ) при формуванні іміджу.

6. Створити позитивний та привабливий власний імідж - означає працювати не тільки на підвищення особистого статусу, але й на загальну ефективність організації.

Слід відмітити, що формуючи власний імідж, ми також формуємо імідж всієї організації. Позитивний імідж, який веде до емоційних реакцій довіри і, нерідко, симпатії, може сприяти більш швидкому процесу створення загальних інтересів і мотивувати інших як можна продуктивніше. Крім того, при всіх інших ситуативних умовах позитивний імідж дає більше гарантій для здійснення співробітництва, ніж конфронтації.