Охорона праці в галузі ПЗ
15

зелений — для безпечних та нейтральних.

Якщо речовина має одночасно кілька небезпечних якостей, на трубопроводі наносяться кільця кількох кольорів.

Важливе значення мають розриви та габарити безпеки. Під ними розуміють ту мінімальну відстань між об'єктами, якої необхідно додержувати для безпечної роботи в цій зоні. Вони регламентуються відповідними стандартами та нормами.

Розривів додержують з метою пожежної безпеки (розриви між будівлями, спорудами, матеріалами, які зберігаються), для безпеки дорожнього та залізничного руху, для безпечного та зручного обслуговування технологічного обладнання.

 

 

3. Вимоги безпеки до роботи з радіоелектронною апаратурою і устаткуванням

 

 

Правила охорони праці при експлуатації радіоелектронної апаратури визначаються НПАОП 52.7-1.08-89 (НАОП 1.4.32-1.08-89) «Правила з охорони праці при обслуговуванні побутової радіоелектронної апаратури» і поширюються на всі підприємства, організації, юридичних осіб, незалежно від форми власності, відомчої належності, видів діяльності, і на фізичних осіб (які займаються підприємницькою діяльністю з правом наймання робочої сили), що здійснюють розробку, виробництво і використання радіоелектронної апаратури, чи виконують обслуговування, ремонт і налагодження радіоелектронної апаратури.

Правила встановлюють вимоги безпеки і санітарно-гігієнічні вимоги до устаткування робочих місць користувачів радіоелектронної апаратури і працівників, що виконують обслуговування, ремонт і налагодження радіоелектронної апаратури, відповідно до сучасного стану техніки і наукових досліджень у сфері безпечної організації робіт з експлуатації